@article{oai:senshu-u.repo.nii.ac.jp:00006614, author = {福原, 康司 and 齋藤, 憲 and 今井, 雅和 and 福島, 義和}, issue = {2}, journal = {専修マネジメント・ジャーナル, Senshu Management Journal}, month = {Dec}, note = {本稿では, 伝統産業における企業家精神やそこから生み出されるプロダクト・イノベーションの源泉について, 2つの企業を事例に取り上げながら考察する。我々のフィールドワークで明らかになったことは、かつての伝統産業で培われた技術を中核に据えながらも, 革新的な製品へと多角化している企業が, 事業変革に成功していた。, We focus on entrepreneurship and dynamics of product innovation in the traditional industry through two case studies of small business. Our fieldwork has revealed that succeeded companies diversified into an innovative product on the basis of their traditional core technologies and it led to business transformation.}, pages = {23--28}, title = {伝統産業で培われた中核的能力とプロダクト・イノベーション : 企業家精神によって事業革新に成功した中小企業の事例}, volume = {4}, year = {2014} }